ETÄTREENI 17.12.2020: JATKUVAN OPPIMISEN KULTTUURI

ETÄTREENI 17.12.2020: JATKUVAN OPPIMISEN KULTTUURI

JATKUVASTA PARANTAMISESTA JATKUVAAN OPPIMISEEN

-“Having no problems is the biggest problem of all.”- Taiichi Ohno

-“Every problem is a gift. Without them we wouldn’t grow”- Tony Robbins

Näissä lainauksissa tiivistyy tapa, jolla noin yleisesti kannattaa suhtautua ongelmiin. Asiantilojen toteaminen on avain kasvuun, kehitykseen ja muutokseen. Ja juuri tämän vuoksi ei ole kategorisen negatiivista todeta ongelmia olevan.

Ongelma/haaste on asiantila ja sellaiset rakenteet kannattaa luoda, joissa asiantiloja lähdetään purkamaan ja prosessoimaan, jotta opitaan ja jonka sivutuotteena jokin prosessista paranee/korjaantuu. Jatkuvaa oppimista, ei jatkuvaa parantamista. Ollaan Kaizenin ytimessä.

Jatkuvan oppimisen kulttuurin ytimessä on ajatus oppimisesta oleellisena kehityksen mahdollistajana. Tavoite ei ole korjata ongelmia, tarkoitus ei ole jatkuvasti parantaa toimintaa, vaan tarkoitus on jatkuvasti oppia (ja oppimisen ulostulona saavutetaan pysyvää muutosta niin ajattelussa kuin suorituskyvyssä):

Koulutuksen tavoite on opastaa jokainen osallistuja jatkuvan oppimisen filosofian ytimeen sekä erityisesti siihen, miten ja millä rakenteilla luodaan edellytykset jatkuvalle oppimiselle ja ongelmien prosessoinnille.

Avainsanoja:

  1. Kaizen.
  2. Kaikaku.
  3. A3.
  4. Agile Framework.
  5. Sprinttimalli.
  6. Daily Management.
  7. Hoshin Planning.

Ennen koulutusta kannattaa lukea seuraavat kirjoitukset ja artikkelit sekä katsoa kohdan 3 video:

  1. ’Ongelma on lahja, ei loukkaus’
  2. ’Lean Thinking’
  3. ’The Toyota Way To Lean Leadership – Keynote talk by Jeffrey Liker’

Koulutuksiin voi ilmoittautua osoitteeseen jori.eskolin@sujuvaoy.com. Koulutus pidetään etänä ja käytettävän koulutustilan toimivuutta voi käydä etukäteen varmistamassa täällä.

Koulutus kestää reilut kaksi tuntia ja koulutuksen ajankohta:

17.12.2020 klo.9:00 – 11:30.

Koulutus järjestetään luentomaisesti ja avoimeen keskusteluun perustuen. Jokaiselle koulutukseen ilmoittautuneelle lähetetään kalenterikutsu, josta pääsee oikeaan koulutustilaan. Hinta koulutukselle on 225€ + alv. per osallistuja ja hintaan kuuluu itse treeni sekä sitten koulutuksessa käytettävä materiaali lisukkeineen.

Ilmoittautua voi päivää ennen koulutuksen ajankohtaa ja osallistumisen peruminen on ilmaista, jos se tapahtuu päivää ennen ajankohtaa.

Treeni-intoa!